- Vi tenker Accelerator hele døgnet

«Your logistics partner» Accelerator på Skjetten feirer 20 år. Gründerne Linda Skarphol og Ketil Møller er fortsatt like stolte av sin "baby".

Linda Skarphol og Ketil Møller startet Accelerator for 20 år siden. Nå er de stolte av det de har bygd opp fra en beskjeden start i Groruddalen til et flott næringsbygg på Skjetten.

 

- Det er to tidsregninger i Accelerator, nemlig før og etter 2016. Da tok vi viktige grep som førte bedriften dit den er i dag, sier de to gründerne og hovedeierne av selskapet Linda Skarphol og Ketil Møller. Nå feirer logistikkbedriften 20 år som ledende transport- og logistikkpartner på Romerike.

I likhet med en rekke bedrifter hadde Accelerator et helvetesår i 2008 under finanskrisen og ble rammet av en rekke konkurser blant utenlandske agenter og samarbeidspartnere. Hardt arbeid, godt forhold til ansatte og leverandører, samt nøktern drift reddet selskapet, som både før og etter den tid har opplevd sammenhengende fremgang. Nå omsetter de 100 millioner kroner og sysselsetter rundt 30 medarbeidere som stortrives på jobb.

Mer robust

- Vi har alltid tatt vare på de ansatte og hatt et stabilt og lojalt forhold til våre kunder. Vi legger vekt på å være jordnære, ærlige og åpne, noe som var gull verdt i en situasjon som vi opplevde i 2008. Da var det mange vanskelig telefoner, men vi jobbet oss gjennom det i løpet av halvannet til to år og er langt mer robuste i dag.

Sikkerhet og risiko

Selv om selskapet fikk en trøkk det året har Accelerators historie stort sett har vært preget av fremgang, men den har ikke kommet av seg selv. Det står to dedikerte personer bak; en kvinne som alltid har satt sikkerheten høyest og vært skeptisk til endringer, og en mann som liker risiko og heller har sagt ja til nye forslag. Kombinasjonen har vist seg å være vinnende.

- Jeg elsker spenning og risiko, mens Linda er mer nøktern. Fra vi startet selskapet i 2002 og fram til 2016 hadde vi alle styremøter hjemme og tok alle viktige beslutninger ved kjøkkenbordet. Det var likevel sjelden noen alvorlige uenigheter. Vi har alltid utfylt hverandre godt med hver vår måte å være på, og med tiden har jeg nok roet meg noe, sier Ketil.

Blyglass og trepaneler

De to traff hverandre på jobb i 1998, da Linda var ansatt i Ringnes og Ketil jobbet for et transportselskap. Han var engasjert hos flere logistikkaktører inntil han var med på å starte Transportutvikling i samarbeid med ytterligere fire personer.

- Dessverre gikk selskapet ganske snart med i dragsuget etter en annen konkurs, men Linda og jeg valgte å gjøre et forsøk på å redde restene etter en avtale med bobestyrer. Det var likevel altfor mange skjulte problemer og vi måtte til slutt gi opp hele redningsaksjonen. I 2001 gikk det endelig til Skifteretten. Da valgte vi å kjøpe det som var av aktiva i selskapet for å starte et nytt selskap og det var da Accelerator ble etablert. Våre aller første lokaler var det gamle hovedkontoret til historiske Grorud Jernvarefabrikk i Groruddalen, med blyglassvinduer og tunge trepaneler på veggene.

Viktige ansettelser

Den første tiden hadde Accelerator 100 kvadratmeter lager, men de kjøpte etter hvert selskapet Norsk Logistikksenter og valgte å flytte til Stanseveien der de disponerte hele 2 000 kvadratmeter lager og tilhørende romslige kontorer. Der ble de til 2012, da de flyttet videre til Pottemakerveien og fikk sine første skikkelige logistikklokaler. De store lokalene ble likevel for trange etter kort tid, og i 2016 valgte de å flytte til det nye og spesialtilpassede praktbygget de nå holder til i på Skjetten. Da hadde allerede dagens logistikkansvarlige, Martine Dørmænen og dagens daglige leder Erik Mørch blitt engasjert. Disse har betydd mye for den posisjonen Accelerator har i markedet i dag. Senere har også den nye salgssjefen Tom Ulrik Torgersbråten, med erfaring fra Coca Cola og Norgesgruppen, bidratt betydelig.

Det sa «klikk»

- Vi har alltid lyttet til ansatte som har gode innspill. Martine begynte hos oss i 2014 og har vært avgjørende for digitaliseringen av driften. Hun hadde med seg en type kompetanse vi ikke hadde selv. Samme år tok jeg kontakt med Erik Mørch som jeg bare hadde vært borti litt perifert, men hørt mye positivt om. Erik har jo lang erfaring fra transport- og logistikk, blant annet fra Bring, og vi tenkte han kunne bidra med litt innspill om struktur og være en slags rådgiver for oss. Han kom på et møte, og da sa det egentlig bare «klikk». Alle tre fant tonen raskt, og han var med som konsulent en tid. I 2016 gikk han inn som styreleder, samtidig som vi flyttet til Skjetten, og da skjedde det et byks med både omsetning og resultat, et fenomen som er vanskelig å forklare. For to år siden valgte vi så å bytte roller, og Erik tok over som daglig leder og jeg gikk inn som styreleder igjen, forteller Ketil.

Skal utvikle videre

Både Ketil og Linda er begge involvert i den daglige driften og har like sterke følelser for sin «baby».

- Vi kan ikke tenke oss en hverdag uten å gå på jobb. Accelerator er vårt livsverk. Nå ser vi fremover, og selv om vi nå er i 50-årene har vi ingen planer om verken å selge oss ut eller å trappe ned på arbeidet. Vi skal fortsatt utvikle oss og ser at vi kan vokse ytterligere på Skjetten, men leter etter muligheter til å utvide lagerkapasiteten. Vi er superstolte over det vi ha oppnådd så langt og ville ikke gjort noe annerledes om vi hadde fått sjansen i dag, sier Linda og Ketil.

 


Accelerator AS

  Lahaugmoveien 81, 2013 Skjetten

  22 90 11 40

  www.accelerator.no

{/show}